Vingar, flygande

 

Vingar, flygande Ulleruds helsebygg

De som flyttar in på Ulleruds helsebygg behöver mycket omvårdnad. De har inte lång tid kvar i livet. Vi vet det alla vi andra som kommer dit utan att bo där. De som bor där vet det också även de
som är där för att arbeta eller hälsa på. Vi har hört talas om döden och att den kommer en dag till oss alla. Vissa tror på livet efter detta. Andra tänker i naturvetenskapliga banor att vi enligt Darwins teori ständigt utvecklas för att anpassa oss till föränderliga miljöer.

När någon förlorat en nära. Eller när man varit med om något chockartat något som får en att känna sig lycklig över att vara bland de levande. Då framträder de små miraklerna. En fantastisk doft, en klapp på kinden, ett vänligt ord. Kanske ser man speglingarna i vattenpölarna och ser det som flyger. Man förundras över det som livet ändå erbjuder.

Vad är då livet? Vad lever vi för och vad lämnar vi efter oss. Vad lämnar vi för spår? Vi förmedlar och delar erfarenheter och upplevelser med de generationer som följer. Hos många av de vi träffar delar vi med oss av något. Vi utvecklar resonemang och ideér. Vissa förmedlar omsorg, omtanke och kärlek.

Kanske har en person helt lämnat jorden först när ingen längre minns att den levat.

Vem drömmer inte om att kunna flyga. Färdas tyngdlös med ett oväntat perspektiv. Se allting, världen den vi är vana att se och erfara, ovanifrån.
Vingar kan vara insekters eller fåglars. De kan också vara av människan skapade tekniska konstruktioner. Vissa frön är försedda med vingar så att fröet kan färdas och slå rot någon annanstans.
Frön bär information och förmåga att slå rot, växa och utvecklas.

foto Jiri Havran